Pysäköintitalon valaistuksen uusiminen

Lähtökohtana projektissa oli 5-tasoinen pysäköintitalo, jonka valaistukseen tarvittiin parannusta sekä energiansäästöä. Valaisimina oli 150W natriumlampuilla varustetut valaisimet hämäräkytkinohjauksella.

”Asukkaamme ovat toivoneet parempaa valaistustasoa parkkihalliin. Toisinaan he tekevät siellä huoltotöitä autoilleen, joten tilaan tarvittiin valaistus sitä tarvittaessa,” sanoo isännöitsijä Enni Holopainen Pohjois-Suomen Opiskelija-asuntosäätiöstä. ”Lisäksi muutaman tason toisessa reunassa oli erittäin hämärää valaistuksen päällä ollessa,” Enni lisää.

Tavoitteena oli siis kustannustehokas valaistus koko elinkaaren aikana. Valitsimme projektiin sulakkeilla varustetun LED-runkovalaisimen LED-putkella. Ratkaisu on hankintahinnaltaan edullisempi kuin integroitu LED-valaisin ja vikatilanteissa huoltoystävällinen ja kustannustehokas; mahdollisen LED-putken tai sulakkeen vaihdon voi tehdä kiinteistönhoitaja. Valitun Sylvania ToLEDo Superia -LED-putken takuuaika on 5 vuotta, kuten integroitujen LED-valaisimienkin.

Asennustyö sujui yhteistyökumppanimme Sähkö-Vaittinen OY:n toimesta totutun rivakasti. Projektissa tärkeässä osassa olivat myös erilaiset turvallisuusasiat tiedotuksen, työalueiden rajaamisen sekä asukkaiden ja heidän ajoneuvojensa turvallisuuden varmistamiseksi työn aikana.

 

 

Lopputuloksena pysäköintihallin valaistustaso parani selvästi ja läsnäolotunnistimilla saadaan nyt haluttu valaistustaso tarvittaessa. LED-valot syttyvät nopeasti sitä mukaan, kun pysäköintitalossa vaihtaa tasoa.

Sähköenergian kulutuksessa on myös odotettavissa selvää laskua. Vanhan valaisinkannan ottoteho sähköverkosta oli n. 7 kW ja uusilla valaisimilla se on vain 2,4 kW.

Mikäli sinulla on vastaavanlainen projekti näköpiirissä, niin ota yhteyttä. Annan mielelläni lisätietoja tällaisen projektin toteutuksesta.

Anssi Kotanen, p.040 559 9007, anssi.kotanen@lumixia.fi