Tampereen Lihajaloste paransi valaistuksen kustannustehokkuutta

Tampereen Lihajaloste Oy tilasi valaistuksen kartoituksen sekä energiansäästölaskelman, koska tuotannon ja toimiston valaistus ei ollut tarpeeksi tehokas vanhoilla loisteputkilla. Tuotannon tilojen valaistus on päällä viikon aikana pitkiä aikoja, jonka vuoksi kustannustehokkuutta haluttiin parantaa.

Tuotannon, varastojen ja sosiaalitilojen 58W loisteputket korvattiin 27W led-putkilla ja toimistoihin laitettiin pinta-asennettavat led-paneelit.

Työntekijät ovat olleet toimitusjohtaja Jarko Niemisen mukaan tyytyväisiä valaistukseen. He ovat kokeneet työturvallisuuden parantuneen sekä työnteon helpottuneen uudessa led-valaistuksessa. Myös työntekijöiden parkkipaikan ja tehtaan seinissä olevat 125W elohopealamput vaihdettiin 35W led-lampuiksi. Lisäksi yrityksen ulkovalomainosten 36W loisteputket vaihdettiin 20W led-putkiin. Yrityksen julkisivun yleisilme parani huomattavasti tämän jälkeen. Jarko Nieminen on ollut tyytyväinen, että muutosten tuoma energiansäästö on näkynyt välittömästi sähkölaskuissa.