Taloyhtiö tai kiinteistöyhtiö: olisiko aika uusia valaistusta?

Hyvin suunniteltu ja toteutettu valaistusratkaisu palvelee sekä asukkaiden viihtyvyyttä että turvallisuutta – ja siinä samalla ennen kaikkea yhtiön rahapussia. Lue, miten valaistuksen toteutus onnistuu kanssamme.

 

Tulevaisuus voi näyttää valoisammalta myös energiakustannusten suhteen

 

Asuin- ja liikekiinteistöissä tulee harvoin mietittyä, miten moneen asiaan valaistus vaikuttaakaan. Hetkellisesti riittää, että olemassa oleviin lamppuihin saa valon. Mutta kuinka paljon nykyinen valaistus rohmuaa sähköä? Vastaako valaistus kiinteistön käyttäjien tarpeita? Voisiko uusilla valaistusratkaisuilla saada aikaan paremman lopputuloksen ja vieläpä entistä alemmilla energiakustannuksilla?

Asia kannattaa ehdottomasti ottaa tarkasteluun.

Ykkösperustelu valaistuksen uusimiselle on energiansäästö. Valaisimet ovat kehittyneet lähivuosina paljon, ja nykyiset LED-lamput vievät vain murto-osan siitä energian määrästä, jonka perinteiset hehkulamput ahmaisevat. Isossa kiinteistössä ero voi olla jopa tuhansia euroja vuodessa. Jos aiemmat valaisimet ovat palvelleet jo vuosikymmenien ajan, ne eivät todennäköisesti ole energiatehokkuudeltaan ihan terävintä kärkeä.

Valaistuksen uusimiseen kuluu toki rahaa, mutta rahoitusta hyödyntämällä kynnys madaltuu kummasti. Tarjoamamme edullisen leasing-rahoituksen kuukausimaksu saadaan usein kuitattua suoraan taloyhtiössä tai kiinteistössä syntyneillä sähkön säästöillä.

Ammattilaisen suunnittelema valaistusratkaisu on sekä hyvännäköinen että toimiva. Edustavakin rakennus näyttää huomattavasti paremmalta oikein valaistuna, ja toisaalta yksinkertaiseenkin kiinteistöön saa tyylikästä ilmettä tarkkaan mietityllä valaistuksella. Riittävä valo tuo myös turvallisuutta, niin kiinteistön ulko- kuin sisäpuolellakin. Hyvin suunniteltu valaistus ei häikäise, vaan ajaa asiansa niin kuin pitääkin.

On myös ilahduttava plussa, jos lamppuja ei tarvitse olla vaihtamassa joka viikko jossain päin kiinteistöä. Kun kokonaisuus toteutetaan laadukkailla ja kestävillä tuotteilla, ne tuovat vaivattomuutta arkeen.

 

Yhteistyökumppanimme kertoo palvelustamme

 

Olemme laittaneet vuosien varrella jo satojen suomalaisten kiinteistöjen valaistuksen kuntoon. Yksi pitkäaikaisista yhteistyökumppaneistamme on isännöintialalla toimiva Juha-Pekka Manninen, joka työnsä puolesta tuntee Lumixian palvelun erittäin hyvin.

”Toimin 15 vuotta asiakkuus- ja aluejohtajana samassa isännöintialan yrityksessä, minkä aikana teimme paljon yhteistyötä Lumixian kanssa valaisin- ja lamppuhankinnoissa. Kehitimme hankintaklubin, jonka tavoitteena oli saada edulliseen hintaan luotettavat kumppanit erilaisiin hankintoihin asiakkaillemme ympäri Suomea. Lumixia valittiin valaistuksen osalta ainoana toimijana mukaan”, kertoo Manninen.

”Lähtökohta oli se, että sekä isännöitsijät että taloyhtiöt hyötyvät palvelun helppoudesta. Kyse ei ollut pelkästään tuotteiden hankkimisesta, vaan parempien ratkaisujen kehittämisestä. Lumixia teki taloyhtiöille valaisinkartoituksia, ja pystyi sitä kautta palvelemaan asiakkaita monipuolisesti. Esimerkiksi LED-tekniikalla saatiin säästöjä monille taloyhtiöille, ja uudella teknologialla myös turvallisuustekijät saatiin huomioitua paremmin.”

Manninen oli toiminut Lumixian kanssa jo ennen hankintaklubin perustamista, ja yhteistyö jatkui yhtä sujuvana sen jälkeenkin.

”Heidän tuotteistaan ja toiminnastaan ei koskaan tullut reklamaatioita, se oli yksi määrittävä tekijä. Heillä on ote ajatella asioita uudella tavalla, eikä pelkästään tehdä lamppukauppaa. Kehittämisaspekti on koko ajan mukana ja yhdessä suunnittelemalla valaistusratkaisuilla saadaan hyötyjä kaikille osapuolille.”

”Uuden yhteistyömallin rakentaminen vaati myös asioiden ratkomista yhdessä. Lumixian kanssa se toimi hyvin. Sen myötä hekin ymmärtävät hyvin taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden maailmaa.”

Manninen arvostaa erityisesti helppoutta, jonka yhteistyö Lumixian kanssa tuo isännöitsijän ja taloyhtiöiden arkeen.

”Isännöitsijällä on muutenkin paljon töitä, ja valaisimet ovat sieltä pienimmästä päästä. Lumixian kanssa oli varmaa, että asiakkaat saavat laadukkaat tuotteet helposti.”

 

Näin sinun kiinteistösi valaistuksen uusiminen onnistuu

 

Kanssamme taloyhtiön tai liikekiinteistön valaistusratkaisujen suunnittelu ja toteutus on sujuva prosessi, jossa huomioidaan kaikki tarvittavat näkökulmat: energiataloudellisuus, turvallisuus, tyylikkyys ja häikäisyasiat. Kokonaisuus toteutetaan parhailla tuotteilla, joita markkinoilta saa, mutta kuitenkin pitäen mielessä kustannustehokkuuden.

Yksilöllinen palvelu voi alkaa esimerkiksi siitä, että tulemme mukaan taloyhtiön hallituksen kokoukseen miettimään yhdessä kanssanne valaistusasioita. Ota vain yhteyttä, niin laitetaan suunnittelu alkuun vaikkapa ilmaisen energiakartoituksen kautta!

Tutustu nettisivuihimme ja ota yhteyttä oman alueesi myyjään tai soita suoraan meille Jyväskylään. Yhteystietomme löydät täältä ».